Šeštadienis, 9 gruodžio, 2023
-6 °c
Raseiniai
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
Mano Kaunas!
  • Naujienos
VIDEO
No Result
View All Result
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
eLengvai.lt
No Result
View All Result

Arbūzai jau pasiekė parduotuves – kaip išsirinkti skaniausią vaisių

RINA@ RINA
Antradienis, 27 balandžio, 2021
0
Autorius: IKI
Nors pavasariškos šilumos dar tenka palaukti, šiltąjį sezoną pranašaujantys vaisiai jau pasiekė parduotuves. Tarp labiausiai gyventojų laukiamų atsiduria ir arbūzai, be kurių vasara sunkiai įsivaizduojama. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vos pasirodę pirmieji sezono arbūzai sulaukia didelio pirkėjų susidomėjimo ir jų pardavimai išauga iki 10 kartų, palyginti su žiemos mėnesiais.
„Po šaltojo sezono gyventojai būna tikrai pasiilgę vasarą primenančių arbūzų. Naujojo derliaus arbūzai parduotuves pasiekia iš tų šalių, kuriose jau yra sunokę – Maroko, Irano, taip pat Ispanijos ir netgi Panamos bei Kosta Rikos. Jau pačioje sezono pradžioje arbūzai atsiduria pirkėjų krepšeliuose, tačiau jų pardavimų pikas – liepa. Šį mėnesį arbūzų pardavimai išauga iki 15 kartų“, – sako V. Budrienė.
Dera su sūriu ir pipirais
Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ daržovių ir vaisių ekspertė, pasakoja, kad arbūzai yra tolimi cukinijų bei agurkų giminaičiai ir buvo auginami dar prieš 5000 metų. Jie puikiai numalšina troškulį, papildo organizmą vitaminais ir mikroelementais, turi daug naudingųjų savybių. Nors esame įpratę arbūzus valgyti vienus, tačiau jie dera su daugeliu kitų produktų ir tinka net sušiams gaminti.
Pasak J. Sabaitienės, skirtingose šalyse arbūzai valgomi skirtingai. Pavyzdžiui, Artimuosiuose Rytuose ir Graikijoje arbūzai patiekiami kartu su fetos sūriu. Priklausomai nuo arbūzo ir fetos gabalėlių dydžio, galima išbandyti sūresnį ar ne tokį sūrų šio derinio variantą. Su sūriu arbūzai valgomi ir kitose saulėtose šalyse, taip pat – apšlakstomi ir alyvuogių aliejumi. Tolimojoje Meksikoje vertinami aštresni arbūzo deriniai – jis valgomas apibarstytas druska ir aitriaisiais pipirais.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis
Norint išsirinkti išraiškingo skonio arbūzą, reikėtų atkreipti dėmesį į kelis pagrindinius požymius, išduodančius, kad vaisius yra gerai sunokęs. J. Sabaitienė pataria pirmiausia įvertinti spalvą. Vertėtų rinktis sodriai žalią, nuoseklų juostelių raštą turintį arbūzą. Žalios juostos turi būti gilios, o blyškios – kreminės, švelniai gelsvos. Taip pat apžiūrėkite arbūzą ir raskite vadinamąją lauko dėmę – tai ta vieta, kuri lietėsi prie žemės. Ji turėtų būti tamsios spalvos – jeigu ši dėmė yra blyški, balsva, gali būti, kad arbūzas ne iki galo sunokęs.
Vienas populiariausių ir geriausių arbūzo įvertinimų, anot J. Sabaitienės, – garsas. Švelnus beldimas į arbūzą tikrai gali padėti išsirinkti geriausią. Švelniai pabarbenkite pirštais ir klausykite arbūzo skleidžiamo garso. Jei garsas duslus, tai rodo, kad arbūze yra daugiau vandens ir jis greičiausiai yra prinokęs. Jei  beldimas neskamba, tai gali būti ženklas, kad arbūzo žievė yra per stora ir jis nėra iki galo subrendęs.
Daržovių ir vaisių ekspertė siūlo išbandyti ir gaivius vasariškus receptus su arbūzais.
Arbūzų, pomidorų ir fetos salotos
Jums reikės:
Arbūzo
šviežių mėtų lapelių
pusės raudonojo svogūno
Vyšninių pomidoriukų
Fetos sūrio
2 šaukštų alyvuogių aliejus
2 šaukštų citrinos sulčių
1 šaukštelio medaus
druskos ir juodųjų pipirų
Paruošimas:
Nupjaukite arbūzo žievę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite jį nedideliais trikampiais gabalėliais. Sudėkite ant lėkštelės. Ant viršaus uždėkite šviežių mėtų lapelių, pusžiedžiais pjaustyto raudonojo svogūno ir per pusę supjaustytų vyšninių pomidorų. Kitame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, šviežias citrinos sultis, medų, druską ir juoduosius pipirus. Ant daržovių sudėkite gabalėliais padalintą fetos sūrį ir užpilkite gautu padažu.
Arbūzų sorbetas
Jums reikės:
200 g cukraus
1 puodelio vandens
8 puodelių kubeliais pjaustyto arbūzo be sėklų
2 šaukštų citrinos sulčių
Paruošimas:
Nedideliame puode užvirkite cukrų ir vandenį. Virdami maišykite, kol cukrus ištirps, tada palikite atvėsti. Maišytuvu susmulkinkite arbūzą. Supilkite gautą masę į didelį dubenį, įmaišykite atvėsintą cukraus sirupą ir citrinos sultis. Viską supilstykite į formeles ir užšaldykite. Po 8 valandų galite mėgautis arbūzų sorbetu.

Panašusturinys

Šventės be streso – kaip Kalėdas ir Naujuosius metus sutikti rekomenduoja psichologai?

Nekilnojamojo turto mokestį sumokėti reikia iki gruodžio 15 d.

Savivaldybės patvirtino: pietų miegas neprivalomas visuose Lietuvos darželiuose

Šiame straipsnyje

Savaitės Klausimas

Kiek kartų metuose atostogaujate?

Komentuoti

Siūlomas turinys

Su meile kepti sausainiai – skani ir piniginei draugiška kalėdinė dovana: dietistė Indrė Trusovė dalinasi mėgstamais receptais

Su meile kepti sausainiai – skani ir piniginei draugiška kalėdinė dovana: dietistė Indrė Trusovė dalinasi mėgstamais receptais

4 gruodžio, 2023
Suvilios net mažuosius valgytojus – įspūdingieji „Romanesco“ žiediniai kopūstai traukia ne tik savo išvaizda

Suvilios net mažuosius valgytojus – įspūdingieji „Romanesco“ žiediniai kopūstai traukia ne tik savo išvaizda

2 gruodžio, 2023
Troškinys – sotu ir pigu, tačiau pasitikrinkite: 5 klaidos, kurių nedaryti jį ruošiant

Troškinys – sotu ir pigu, tačiau pasitikrinkite: 5 klaidos, kurių nedaryti jį ruošiant

27 lapkričio, 2023
Maisto gaminimas vienam: patarimai ir receptai, kaip tai daryti nebrangiai, lengvai ir skaniai

Maisto gaminimas vienam: patarimai ir receptai, kaip tai daryti nebrangiai, lengvai ir skaniai

14 lapkričio, 2023
Kaip nebrangiai pasaldinti gyvenimą norint vartoti mažiau cukraus: pasigaminkite alternatyvą, kuri tiks ir kepiniams

Kaip nebrangiai pasaldinti gyvenimą norint vartoti mažiau cukraus: pasigaminkite alternatyvą, kuri tiks ir kepiniams

20 spalio, 2023
Ar nugriebus pelėsį nuo uogienės ją vis dar saugu valgyti?

Ar nugriebus pelėsį nuo uogienės ją vis dar saugu valgyti?

28 rugsėjo, 2023
Daugiau
Kitos naujienos

Ieškomas penktadienį iš namų automobiliu išvykęs ir iki šiol negrįžęs garbaus amžiaus vyras

Profesinės šventės proga medikams – muzikinės staigmenos

© 2012 – 2023 manoKaunas.lt
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
Menu
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • RINA.lt
Menu
  • RINA.lt

Regioninės informacinės naujienų agentūros partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result
  • Checkin
  • Įdėk skelbimą
  • Įkelk naujas
  • Įkelk pranešimą
  • Ikelti renginį
  • Ikelti renginį-laikinas
  • Ką veikti Raseiniuose-laikinas?
  • Ką veikti Raseiniuose?
  • Kauno naujienos, renginiai, skelbimai, informacija
  • Naujienos
  • Puslapio pavyzdys
  • Renginiai
  • Skelbimai
  • Skelbimai Raseiniuose
  • Subscription

© 2012 - 2023 eLengvai - MEDIA GROUP // UAB MANO RASEINIAI.