Antradienis, 28 lapkričio, 2023
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
Mano Kaunas!
  • Naujienos
VIDEO
No Result
View All Result
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
eLengvai.lt
No Result
View All Result

Ar nugriebus pelėsį nuo uogienės ją vis dar saugu valgyti?

RINA@ RINA
Ketvirtadienis, 28 rugsėjo, 2023
0
Autorius: VMVT
Rudeniui atvykus į mūsų kiemą – metas išsaugoti vasaros skonius stiklainiuose. Tačiau, ar tikrai viską žinote apie šį gaminimo būdą? VMVT specialistai primena, ko reikėtų nepamiršti namų sąlygomis gaminant konservus.
Ar nugriebus pelėsį nuo uogienės ją vis dar saugu valgyti?

#image_title

Konservavimo ir uogienių virimo procesas turi būti pradedamas nuo stiklainių paruošimo. Stiklainiai turi būti nesuskilę, gerai išvalyti. Svarbu žinoti, jog stiklainius nulieti  ir apiplauti  šiltu vandeniu nepakanka – šiltas vanduo tik pašalina ant stiklainio esančius nešvarumus, tačiau pačių stiklainių nedezinfekuoja, o juos dezinfekuoti privalu. Verdantis vanduo ar kaitinimas orkaitėje gali būti naudojamas kaip vienas iš dezinfekcijos būdų. Konservuojami produktai turi būti neužteršti, nepernokę, nuvalyti, pašalintos nevalgomos dalys.

Pasterizavimas – tai labai svarbus maisto konservavimo procesas, kuomet į sandarų indą ar kitą tarą sudedami produktai, tuomet kaitinami vandenyje ar garuose, kol sunaikinami kenksmingi mikroorganizmai. Pasterizavimui daržovės, vaisiai turi būti tinkamai paruošti – nuplauti, kartais blanširuoti (apiplikyti verdančiu vandeniu). Tačiau retkarčiais nutinka, jog jau pasterizuotų konservų dangteliai išsipučia – tai reiškia, jog konservas buvo netinkamai pasterizuotas, nes konservuotuose vaisiuose, daržovėse yra prasidėjusi ir toliau vyksta mikroorganizmų veikla. Toks konservas nėra tinkamas vartoti.

Panašusturinys

Troškinys – sotu ir pigu, tačiau pasitikrinkite: 5 klaidos, kurių nedaryti jį ruošiant

Maisto gaminimas vienam: patarimai ir receptai, kaip tai daryti nebrangiai, lengvai ir skaniai

Kas yra NPD ir kaip jis taikomas?

Jau paruoštus konservus, reiktų laikyti ne aukštesnėje kaip +10 0C temperatūroje, o užšaldytus – ne aukštesnėje kaip -18 0C ir būtinai sausoje vietoje.

Laikui bėgant konservuotas maistas kinta, juose gali pradėti daugintis sveikatai pavojingi mikroorganizmai. Konservų, kurie yra su pelėsiu ar turi kitų gedimų požymių valgyti nepatartina. Nors, jei ir nugriebsite pelėsį keliais centimetrais žemiau, tai negarantuos, jog jį pašalinote visą, o produktas tapo saugus vartoti.

Namų sąlygomis paruošti konservai turėtų būti suvartojami per vieną sezoną arba kaip įmanoma greičiau.

Šiame straipsnyje
+++ LietuvojeMaistas

Savaitės Klausimas

Kiek kartų metuose atostogaujate?

Komentuoti

Siūlomas turinys

Verta žinoti: Lengva apskaita smulkiajam verslui su i.APS

Verta žinoti: Lengva apskaita smulkiajam verslui su i.APS

28 lapkričio, 2023
Akademijos miestelis ant nugalėtojų pakylos

Akademijos miestelis ant nugalėtojų pakylos

28 lapkričio, 2023
Ukrainos karius šildys Kauno rajono gyventojų padovanoti miegmaišiai

Ukrainos karius šildys Kauno rajono gyventojų padovanoti miegmaišiai

28 lapkričio, 2023
Troškinys – sotu ir pigu, tačiau pasitikrinkite: 5 klaidos, kurių nedaryti jį ruošiant

Troškinys – sotu ir pigu, tačiau pasitikrinkite: 5 klaidos, kurių nedaryti jį ruošiant

27 lapkričio, 2023
7 mitai apie cholesterolį ir jo reguliavimą

7 mitai apie cholesterolį ir jo reguliavimą

20 lapkričio, 2023
Ko svarbu nepamiršti vartojant antibiotikus?

Ko svarbu nepamiršti vartojant antibiotikus?

17 lapkričio, 2023
Daugiau
Kitos naujienos
Policijos pareigūnai ieško konflikto liudininkų

Policijos pareigūnai ieško konflikto liudininkų

Tarptautinė Kauno policijos ir prokuratūros operacija: išardytas narkotikų tinklas nuo Graikijos iki Lietuvos

Tarptautinė Kauno policijos ir prokuratūros operacija: išardytas narkotikų tinklas nuo Graikijos iki Lietuvos

© 2012 – 2023 manoKaunas.lt
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
Menu
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • RINA.lt
Menu
  • RINA.lt

Regioninės informacinės naujienų agentūros partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result
  • Checkin
  • Įdėk skelbimą
  • Įkelk naujas
  • Įkelk pranešimą
  • Ikelti renginį
  • Ikelti renginį-laikinas
  • Ką veikti Raseiniuose-laikinas?
  • Ką veikti Raseiniuose?
  • Kauno naujienos, renginiai, skelbimai, informacija
  • Naujienos
  • Puslapio pavyzdys
  • Renginiai
  • Skelbimai
  • Skelbimai Raseiniuose
  • Subscription

© 2012 - 2023 eLengvai - MEDIA GROUP // UAB MANO RASEINIAI.