Ketvirtadienis, 30 kovo, 2023
4 °c
Kaunas
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
mano Kaunas
  • Verslas
  • Politika
  • Kultūra
  • Maistas
  • Jaunimas
  • Nuomonės
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Pramogos
  • Įvairūs
  • Verslas
  • Politika
  • Kultūra
  • Maistas
  • Jaunimas
  • Nuomonės
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Pramogos
  • Įvairūs
No Result
View All Result
mano Kaunas
No Result
View All Result

Purūs ir burnoje tirpstantys itališki „gnocchi“ suminkštins kiekvieno lietuvio širdį

RINA@ RINA
Ketvirtadienis, 22 balandžio, 2021
0
Autorius: MAXIMA
Nors karantinas iškėlė daugybę iššūkių, šviesioji jo pusė – vis didesnis dėmesys mitybai, dažnesnė maisto ruoša namuose ir augantis noras išbandyti naujas bei dar neatrastas kulinarines idėjas. Todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė pastebi, jog besiryžtančių eksperimentams virtuvėje nuolatos daugėja. Jiems kulinarijos ekspertė siūlo išbandyti nacionalinį Italijos pasididžiavimą, italų vadinamą „gnocchi“, o lietuvių – bulvinukais. Visgi jų gamyba yra subtili ir lydima paslapčių, tačiau B. Baratinskaitės patarimai leis lengvai įveikti visus išbandymus virtuvėje bei pasimėgauti šiuo ypatingai gardžiu ir burnoje tirpstančiu patiekalu.

4 lengvos, bet svarbios gudrybės

Italijos virtuvė pasaulyje garsėja maistu, kuriam sunku atsispirti. Visgi patys italai savo kruopščiai puoselėjamoms kulinarinėms tradicijoms yra principingi ir reiklūs, o patiekalų gamybos paslaptis saugo ištisos kartos. Tačiau, anot B. Baratinskaitės, nors minėtojo patiekalo paruošimas gali pasirodyti sudėtingas, kelios gudrybės su šiuo kulinariniu iššūkiu leis susidoroti kiekvienam.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Maistas ir miegas – kaip tai susiję?

Pareigūnai aiškinasi, kas mėgino pasisavinti prekes

Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

„Pirmoji jų gamybos paslaptis – tinkamų bulvių pasirinkimas. Italijoje šios daržovės netgi žymimos specialiais lipdukais, nurodančiais, jog yra skirtos „gnocchi“ gamybai. Mes, savo ruožtu, turėtume ieškoti kuo krakmolingesnių bulvių, kurios būtų sausos, itin mažai vandeningos. Kitas svarbus aspektas – jų virimas. Neluptas bulves reiktų sudėti į puodą, pripilti šalto vandens ir leisti užvirti. Švariai nuvalytos, su lupenomis jos neištiš ir neprasivers. Priešingu atveju, virdamos gali prisigerti per daug vandens, o vėliau – miltų, kurie naudojami bulvinukų gamybai“, – sako B. Baratinskaitė.

Paminėjusi pastaruosius, maisto ekspertė priduria – kuo miltų mažiau, tuo geresni bulvinukai pavyksta. Miltų su bulvėmis naudojamas ne visas kiekis, o įdedama pamažu tol, kol pavyksta suformuoti reikiamą tešlą.

„Svarbu ir pastarąją tinkamai išminkyti. Persistengimas gali pagaminti per daug glitimo, o jis bulvinukus padarys tarsi guminius. Todėl tešlą derėtų minkyti iki ji pradeda lipti ir jau galima kočioti. Tuomet reiktų baigti, antraip tešla taps netinkama“, – tikina maisto ekspertė.

Jos teigimu, tai ir yra visos gamybos paslaptys. Nors jos atrodo nesudėtingos, tik tinkamai atsižvelgiant į kiekvieną bulvinukų paruošimo sudedamąją, pavyks tobulas šio itališko skanėsto rezultatas. Norintiems pastarąjį išbandyti, B. Baratinskaitė siūlo itin gardžių ir minkštų tradicinių „gnocchi“ receptą.

Purūs bei lengvi: bulvinukai su grietinėle ir kumpiu

Reikės: 1 kg bulvių, 2 kiaušinių, 250 g miltų, žiupsnelio druskos ir pipirų.

Bulves su lupenomis nuplaukite ir uždėkite virti. Jų nebadykite – taip neprisigers vandens. Išvirusias karštas bulves nulupkite, sutrinkite iki vientisos masės. Kiaušinį išplakite su druska ir pipirais, įpilkite į turimą masę, išmaišykite. Berkite miltus ir minkykite tešlą. Jų dėkite tiek, kad masė nebeliptų prie rankų. Tuomet iš gautos masės suformuokite pailgas juosteles, supjaustykite jas gabaliukais. Turimus bulvinukus virkite pasūdytame vandenyje. Kai tik jie iškils į paviršių, išgriebkite iš puodo.

„Taip pat pasigaminkite padažą. Jam reikės svogūnų, aliejaus, poros skiltelių česnako, mėgstamo kumpio ir grietinėlės. Šį padažą ypač lengva pagaminti. Keptuvėje pakepinkite svogūną, česnaką, kumpį, supilkite grietinėlę. Viską šiek tiek patroškinkite, įberkite druskos, pipirų, galite įdėti muskato, žiupsnelį čiobrelių. Padažą užpilkite ant bulvinukų. Labai gardu užberti ir tarkuoto parmezano sūrio. Pagaminę tokį patiekalą, nustebintumėte ir pačius italus, nes retas jų atsispirtų naminiams, gardiems ir su meile paruoštiems bulvinukams“, – sako B. Baratinskaitė.

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kiti Straipsniai

Maistas ir miegas – kaip tai susiję?

Maistas ir miegas – kaip tai susiję?

17 kovo, 2023
Pareigūnai aiškinasi, kas mėgino pasisavinti prekes

Pareigūnai aiškinasi, kas mėgino pasisavinti prekes

21 gruodžio, 2022
Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

11 lapkričio, 2022
Pasaulinė širdies diena: ką valgyti ir kaip kitaip prisidėti prie geresnės savijautos

Pasaulinė širdies diena: ką valgyti ir kaip kitaip prisidėti prie geresnės savijautos

28 rugsėjo, 2022
Kalnai ir kalorijos: Alpių regiono virtuvė, puikiai tinkanti ant mūsų rudeniško stalo

Kalnai ir kalorijos: Alpių regiono virtuvė, puikiai tinkanti ant mūsų rudeniško stalo

5 rugsėjo, 2022
Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

5 rugpjūčio, 2022
Daugiau
Kitos naujienos

Už 1000 eurų kompensaciją sunaikinus taršų automobilį bus galima įsigyti ir el. motorolerį arba el. motociklą

Neįtraukti į apskaitą vaisiai gali kainuoti teistumą

kaunas
© 2012 – 2022 manoKaunas.lt
  • Verslas
  • Politika
  • Kultūra
  • Maistas
  • Jaunimas
  • Nuomonės
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Pramogos
  • Įvairūs
Menu
  • Verslas
  • Politika
  • Kultūra
  • Maistas
  • Jaunimas
  • Nuomonės
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Pramogos
  • Įvairūs

RINA partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result

© 2012 - 2022 eLengvai - MEDIA GROUP // MB MEDIJŲ ERAI.

Sveiki sugryžę!

Prisijunkite

Pamiršote slaptažodį? Registruotis

Sukurti paskyrą!

Fill the forms bellow to register

Visu laukai privalomi. Prisijungti

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Prisijungti

Add New Playlist