Šeštadienis, 4 vasario, 2023
-3 °c
Kaunas
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
mano Kaunas
  • Verslas
  • Politika
  • Kultūra
  • Maistas
  • Jaunimas
  • Nuomonės
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Pramogos
  • Įvairūs
  • Verslas
  • Politika
  • Kultūra
  • Maistas
  • Jaunimas
  • Nuomonės
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Pramogos
  • Įvairūs
No Result
View All Result
mano Kaunas
No Result
View All Result

Paslaptingieji ramenai: lengvai pasigaminkite šį Japonijos virtuvės delikatesą namuose

RINA@ RINA
Antradienis, 18 gegužės, 2021
0
Autorius: MAXIMA
Nors apribojo didžiąją dalį įprasto gyvenimo, karantinas visgi išlaisvino lietuvių kulinarinę vaizduotę, vis dažniau įkvėpdamas juos eksperimentams virtuvėje. Todėl ieškantiems idėjų, ką naujo pasigaminti namuose, išties verta išbandyti ramenus. Tai iš Japonijos kilęs patiekalas, kurio pagrindą sudaro greitai išverdami makaronai, patiekiami išraiškingo skonio sultinyje su daržovėmis, kiaušiniais ir mėsa. Savo ruožtu lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai pastebi, jog namuose išsivirti ramenus vis dar ryžtasi ne visi, nes šio azijietiško valgio gamyba atrodo sudėtinga. Tačiau, jų teigimu, žinodami keletą gudrybių, lengvai pasigaminti ir mėgautis egzotišku patiekalu galės kiekvienas.
Paslaptingieji ramenai: lengvai pasigaminkite šį Japonijos virtuvės delikatesą namuose

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Pareigūnai aiškinasi, kas mėgino pasisavinti prekes

Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

Pasaulinė širdies diena: ką valgyti ir kaip kitaip prisidėti prie geresnės savijautos

Svarbiausia – makaronai ir sultinys
„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorės Ernestos Dapkienės teigimu, prekybos tinklo lojalių klientų apklausos rodo ryškią pandemijos įtaką pirkėjų kulinariniams įpročiams. Jų duomenimis, į naujų skonių paieškas savo virtuvėse leidžiasi vis daugiau lietuvių.
„Pastebime, jog šiuo metu ypač populiarūs yra Azijos virtuvės patiekalai. Tokia tendencija jau senokai vyrauja visame pasaulyje, ne išimtis ir Lietuva. Gaminti egzotiškus valgius savo namuose lietuviai ryžtasi vis drąsiau, tuo tarpu mes nuolatos užtikriname itin platų aukščiausios kokybės jiems būtinų produktų asortimentą. Kartu pirkėjai noriai renkasi ir „Meistro kokybės“ ženklu pažymėtus ypač skanius bei visuomet šviežius ramenus“, – akcentuoja E. Dapkienė.
Tuo metu patarimų tiems, kurie ramenus nori pasigaminti patys, turi „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė. Ji sako, jog pasigaminti šį japonišką patiekalą yra lengviau, nei gali pasirodyti – tereikia žinoti keletą gudrybių.
„Viena svarbiausių ramenų sudedamųjų yra sultinys. Jis yra šio patiekalo pagrindas, įprastai verdamas ilgai, kartais – net iki 20 valandų. Sultinys gali būti vištienos, jautienos, jūros gėrybių. Viena populiariausių variacijų – neskaidrus, sodrus, prie lūpų šiek tiek limpantis, kreminės struktūros sultinys, verdamas iš kiaulienos kaulų bei riebalų. Jo fantastiškas skonis atskleidžia visą ramenų žavesį“, – sako B. Baratinskaitė.
Pasak ekspertės, kitas esminis patiekalo ingredientas – makaronai. Ramenams jie naudojami ne įprasti itališki, o pagaminti iš kvietinių miltų, vandens, druskos ir valgomosios sodos. Pastarasis šarminis elementas yra privalomas, nes tik taip pavyksta išsaugoti patiekalo autentiškumą. Be to, makaronų tešlą reikia gerokai išminkyti ir suformuoti tįstančio gliuteno gijas. Tačiau ramenų makaronus galima įsigyti jau paruoštus, o tai ypač taupo laiką bei palengvina paruošimo procesą.
Visgi, maisto ekspertės teigimu, visos šio japoniško patiekalo gamybos subtilybės geriausiai atsiskleidžia gaminant. Todėl B. Baratinskaitė siūlo pabandyti paruošti ramenus, o tai padaryti ir lengva, ir tikrai verta, nes jie gali tapti tikru namų virtuvės favoritu.
Klasikiniai vištienos ramenai
5 porcijoms reikės: 5 vištienos šlaunelių, 5 kiaušinių, 3 pakelių jau paruoštų ramenų makaronų, 150 g ekologiškų šitakių grybų, 5 svogūnų, 30 g imbiero, 2 valgomųjų šauktų sezamų aliejaus, 5 valgomųjų šaukštų sojų padažo, 2 kubelių ekologiško vištienos sultinio, 300 g kininių kopūstų, 3 arbatinių šaukštelių ryžių acto, mėgstamų prieskonių.
Pirmiausia, paruoškite marinuotus kiaušinius. Dėkite juos į puodą su šaltu vandeniu, apsemkite, užkaiskite ir virkite 3 minutes. Tada kiaušinius iškart perkelkite į vandenį su ledukais, nes taip sustabdomas tolesnis pastarųjų virimas. Be to, juos bus lengviau nulupti. Atvėsusius kiaušinius nulupkite, pamerkite į 3 šaukštus sojų padažo, sumaišyto su trupučiu šalto vandens bei 2 šaukšteliais ryžių acto. Mišinys turi kiaušinius apsemti. Tuomet juos marinate sudėkite į šaldytuvą. Norėdami stipresnio marinuotų kiaušinių skonio, galite paruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve.
Tuomet ruoškite kitus ingredientus. Nuplaukite ir supjaustykite grybus, svogūnus ir kininius kopūstus. Nuvalykite ir sutarkuokite imbierą. Atskirame inde išmaišykite likusį sojų padažą kartu su karštu vandeniu. Tada apibarstykite prieskoniais vištieną, pakepkite keptuvėje apie 10 minučių, įpilkite vandens, leiskite pasitroškinti. Paruoškite vištienos sultinį, išmaišykite jį su likusiu ryžiu actu, sojų padažu ir imbieru iki vientisos masės. Į keptuvę supilkite vištienos riebalų likučius, apkepkite imbierą, įdėkite kopūstų lapus, porą minučių maišydami patroškinkite.
Į dubenius sudėkite pjaustytą vištieną, svogūnus, supilkite sezamų aliejų, sojos padažo likučius. Išvirkite makaronus, sudėkite į dubenius, ant viršaus dėkite kopūstų lapus, perpus perpjautus kiaušinius, viską užpilkite vištienos sultiniu. Skanaus!
„Ramenuose esantys kiaušiniai, kaip ir makaronai bei sultinys, labai svarbūs patiekalui. Tik tinkamai pastaruosius paruošus, atsiskleidžia visas egzotiškas valgio skonis. Jis yra ypač turtingas, nes ramenus sudaro daug skirtingų ingredientų, kurių visuma leidžia tiesiog mėgautis šiuo Japonijos virtuvės šedevru. Todėl toks namų gamybos patiekalas niekuo nenusileidžia geriausių restoranų delikatesams, o jį paruošti išties nėra sudėtinga“, – tikina B. Baratinskaitė.

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kiti Straipsniai

Pareigūnai aiškinasi, kas mėgino pasisavinti prekes

Pareigūnai aiškinasi, kas mėgino pasisavinti prekes

21 gruodžio, 2022
Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

11 lapkričio, 2022
Pasaulinė širdies diena: ką valgyti ir kaip kitaip prisidėti prie geresnės savijautos

Pasaulinė širdies diena: ką valgyti ir kaip kitaip prisidėti prie geresnės savijautos

28 rugsėjo, 2022
Kalnai ir kalorijos: Alpių regiono virtuvė, puikiai tinkanti ant mūsų rudeniško stalo

Kalnai ir kalorijos: Alpių regiono virtuvė, puikiai tinkanti ant mūsų rudeniško stalo

5 rugsėjo, 2022
Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

5 rugpjūčio, 2022
Maisto kainos auga, kas laukia rudenį?

Maisto kainos auga, kas laukia rudenį?

5 rugpjūčio, 2022
Daugiau
Kitos naujienos

Kauno automobilių turgaus teritorijoje – toli gražu ne tik automobiliai

NVSC rekomenduoja pasitikrinti dėl ŽIV ir hepatitų

kaunas
© 2012 – 2022 manoKaunas.lt
  • Verslas
  • Politika
  • Kultūra
  • Maistas
  • Jaunimas
  • Nuomonės
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Pramogos
  • Įvairūs
Menu
  • Verslas
  • Politika
  • Kultūra
  • Maistas
  • Jaunimas
  • Nuomonės
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Pramogos
  • Įvairūs

RINA partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result

© 2012 - 2022 eLengvai - MEDIA GROUP // MB MEDIJŲ ERAI.

Sveiki sugryžę!

Prisijunkite

Pamiršote slaptažodį? Registruotis

Sukurti paskyrą!

Fill the forms bellow to register

Visu laukai privalomi. Prisijungti

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Prisijungti

Add New Playlist