Trečiadienis, 22 kovo, 2023
6 °c
Kaunas
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
mano Kaunas
  • Verslas
  • Politika
  • Kultūra
  • Maistas
  • Jaunimas
  • Nuomonės
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Pramogos
  • Įvairūs
  • Verslas
  • Politika
  • Kultūra
  • Maistas
  • Jaunimas
  • Nuomonės
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Pramogos
  • Įvairūs
No Result
View All Result
mano Kaunas
No Result
View All Result

Grilio sezono pradžia – patarimai, kaip iškepti puikaus skonio šašlykus

RINA@ RINA
Antradienis, 20 balandžio, 2021
0
Autorius: IKI
Atšilę orai skatina pradėti ir grilio sezoną – Lietuvoje egzistuoja senos mėsos kepimo ant žarijų tradicijos ir šiltuoju metų laiku galimybe ruošti mėsą po atviru dangumi naudojasi vis daugiau žmonių. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pastebima, kad ant žarijų kepti tinkama mėsa vis dažniau atsiduria pirkėjų krepšeliuose.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Maistas ir miegas – kaip tai susiję?

Pareigūnai aiškinasi, kas mėgino pasisavinti prekes

Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

„Atšilus orams matome didėjančius įvairių paruoštų kepti mėsos gaminių pardavimus. Populiariausi iš kepti ant žarijų tinkamų gaminių yra kiaulienos ir vištienos šašlykai. Šiltuoju sezonu jų pardavimai išauga iki 80 proc. Žinoma, tai lemia ir gamtos sąlygos – žiemą oras kepsninei užkurti ne visada palankus. Pagal pardavimus po kiaulienos šašlykų rikiuojasi kiaulienos dešrelės – jas pirkėjai taip pat renkasi kepti ant grotelių. Į populiariausių trejetuką patenka ir marinuoti vištienos sparneliai“, – teigia Vaida Budrienė.
Populiarus pasirinkimas – sprandinė
Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas, sako, kad skanius šašlykus galima paruošti iš bet kokios rūšies mėsos – tam tinka ir kiauliena, jautiena, vištiena ar netgi žuvis. Vis dėlto populiariausi išlieka kiaulienos šašlykai.
„Bet kurios mėsos šašlykus paruošti nėra sudėtinga, svarbu tik paruošti tinkamą marinatą. Tačiau kiaulienos šašlykai dažnai vadinami tradiciniais. Ši mėsa greitai ir tolygiai iškepa, pasirinkus tinkamą jos dalį – būna sodri ir ne per daug sausa. Eksperimentuojant su skirtingais marinatais galima kaskart atrasti naujų skonių“, – pasakoja mėsos ekspertas.
Pasak G. Bačkovo, geriausia šašlykams rinktis kiaulienos sprandinę – ji yra ne per riebi, bet turi pakankamai riebalų, kurie kepant padeda mėsai neišdžiūti, likti sultingai. Taip pat svarbu mėsą supjaustyti daugmaž vienodo dydžio gabalėliais, kuriuos patogu užmauti ant iešmo. Taip mėsa tolygiau išsimarinuos ir tolygiau keps. Tačiau taip pat šašlykams galima rinkti ir kiaulienos mentę arba kumpį.
Marinatas – itin svarbu
Marinatas – neatsiejama gerų šašlykų dalis. Žinoma, jį galima ruošti įvairiai, bet tam tikrų taisyklių derėtų laikytis. Geram marinatui svarbu derinti tinkamą rūgšties kiekį, taip pat prieskonines žoleles ir aliejų. Jis reikalingas tam, kad mėsa neišdžiūtų.
„Ruošiant marinatą reikėtų pagalvoti apie subalansuotas ingredientų proporcijas, taip pat pagalvoti apie tai, kokį kiekį mėsos marinuosite. Kartais, saldžiarūgščiam marinatui prireikia ir cukraus, tačiau jį patartina rinktis saikingai – cukrumi padengta mėsa greičiau dega“, – sako G. Bačkovas.
Rūgšties marinatui suteikia svogūnai, taip pat populiaru naudoti actą, citrinos sultis, kefyrą arba majonezą. Mėsą marinatas turėtų apsemti visiškai, tuomet ji geriausiai išsimarinuos. Be to, svarbu ir marinavimo laikas. Geriausia marinuoti nuo 2 iki 24 val. Paliekant marinate ilgiau, mėsa gali prarasti savo natūralų skonį ir tekstūrą.
Tinkamas kepimo laikas
Mėsos ekspertas sako, kad tinkamai paruošus šašlykus, lieka pats svarbiausias žingsnis – tinkamai juos iškepti.
„Žarijoms ruošti galima rinktis medžio anglis arba malkas. Jos suteikia mėsai ir ypatingo kvapo. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad žarijų būtų pakankamai, nes priešingu atveju jos greitai atvės ir šašlykai nespės iškepti. Taip pat stebėkite, kad nebeliktų ugnies – ji mėsą apdegins“, – sako G. Bačkovas.
Iešmus su šašlykais geriausia dėti per 15–20 cm nuo ugnies. Kepant mėsą galima apšlakstyti marinatu arba vandeniu, ypač jei matote, kad kyla ugnis. Priklausomai nuo gabalėlių dydžio, šašlykai iškepa maždaug per 20 min. Kepant patartina nuolat vartyti iešmus. Taip mėsa iškeps tolygiai.

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kiti Straipsniai

Maistas ir miegas – kaip tai susiję?

Maistas ir miegas – kaip tai susiję?

17 kovo, 2023
Pareigūnai aiškinasi, kas mėgino pasisavinti prekes

Pareigūnai aiškinasi, kas mėgino pasisavinti prekes

21 gruodžio, 2022
Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

11 lapkričio, 2022
Pasaulinė širdies diena: ką valgyti ir kaip kitaip prisidėti prie geresnės savijautos

Pasaulinė širdies diena: ką valgyti ir kaip kitaip prisidėti prie geresnės savijautos

28 rugsėjo, 2022
Kalnai ir kalorijos: Alpių regiono virtuvė, puikiai tinkanti ant mūsų rudeniško stalo

Kalnai ir kalorijos: Alpių regiono virtuvė, puikiai tinkanti ant mūsų rudeniško stalo

5 rugsėjo, 2022
Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

5 rugpjūčio, 2022
Daugiau
Kitos naujienos

6 produktai, kurie pavasarį turi atsidurti kasdieniame valgiaraštyje

Pavasarinis patarimas ūkininkams: patikimai saugok turtą ir nesusigundyk pirkiniais mažomis kainomis

kaunas
© 2012 – 2022 manoKaunas.lt
  • Verslas
  • Politika
  • Kultūra
  • Maistas
  • Jaunimas
  • Nuomonės
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Pramogos
  • Įvairūs
Menu
  • Verslas
  • Politika
  • Kultūra
  • Maistas
  • Jaunimas
  • Nuomonės
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Pramogos
  • Įvairūs

RINA partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result

© 2012 - 2022 eLengvai - MEDIA GROUP // MB MEDIJŲ ERAI.

Sveiki sugryžę!

Prisijunkite

Pamiršote slaptažodį? Registruotis

Sukurti paskyrą!

Fill the forms bellow to register

Visu laukai privalomi. Prisijungti

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Prisijungti

Add New Playlist