Antradienis, 24 birželio, 2025
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
Mano Kaunas!
  • Naujienos
VIDEO
No Result
View All Result
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
manoKaunas.lt
No Result
View All Result

Kepti ledai, ledų „tiramisu“, o gal braškinis kokteilis? Pigūs ir lengvi receptai su ledais, kuriuos kartosite visą vasarą

RINA@ RINA
Trečiadienis, 28 gegužės, 2025
0
Autorius: IKI
Pirmosios vasaros dienos – jau visai ant nosies, ir jos daugelis neįsivaizduoja be ledų. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad ledų populiarumas kasmet tik auga – todėl šis sezonas įsibėgėja su nuolaidomis ir praplėstu asortimentu. Tai puikus skanėstas ir atgaiva, tačiau ne tik – ledus visai paprastai ir nebrangiai galima paversti ir įspūdingu desertu.
Kepti ledai, ledų „tiramisu“, o gal braškinis kokteilis? Pigūs ir lengvi receptai su ledais, kuriuos kartosite visą vasarą

Fried white ice cream on blue plate, grey table with flowers near window. Natural day light in the kitchen. Homemade dessert, rustic or country style. Copy space. Hot ice in corn breading.

„Koks oras už lango, sufleruoja ir ledų pardavimų statistika. Paklausa šokteli sulig šylančiais orais ir ryškesne saule – nesezoniškai šiltą balandį ir šiltesnį kovą ledų pardavimai gerokai išaugo. Pavyzdžiui, kovą ledų nupirkta apie 30 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Apskritai jų populiarumas su metais tik auga – jei pažiūrėtume į 2024 metus, jais ledų buvo parduota penktadaliu daugiau nei metais prieš tai“, – atskleidžia G. Kitovė.

Pasak tinklo atstovės, kiek pirkėjų – tiek ir nuomonių, kokie ledai patinka labiausiai: ant pagaliuko, vafliniame puodelyje, o gal visa dėžutė, kad su viena ja pavyktų nudžiuginti visą šeimą ar būrį svečių.

Panašusturinys

Nusibodo tradicinis Velykų meniu? Restorano šefas D. Špakauskas siūlo jį pagyvinti – 3 nebrangūs ir naujoviški variantai

Originalūs kepiniai, kurie taps Velykų žvaigždėmis: nuo Dubajaus stiliaus pyrago iki nuotaikingų zuikučių-sausainių

Tuno salotos nuo Velykų stalo dings pačios pirmos – 5 skanūs, pigūs ir greitai pagaminami variantai

„Nieko keisto, kad daugiausiai nuperkama klasikinių skonių ledų – vanilinių, šokoladinių, braškinių. Tačiau šaldikliuose lietuviai kasmet ieško ir vis daugiau įvairovės, naujienų. Todėl ledams šiemet skiriame daugiau vietos, atsivežėme ir virš 60 naujų skonių, kad kiekvienas galėtų rasti tai, ko ieško: nuo populiariojo Dubajaus stiliaus šokolado skonio ledų iki „mochi“, ledų be laktozės, be pridėtinio cukraus ar tinkančių veganams“, – sako G. Kitovė.

Patiekite įdomiau ir pagardinkite

„Iki“ konditeris Thierry Lauvray pasakoja, kad šeimą, draugus ar tiesiog save palepinti galima ne tik skanesne porcija, bet ir įdomiau patiekus pačius paprasčiausius ledus už draugišką kainą. Derindami juos su šviežiais vaisiais, riešutais, šokoladu, netgi kepiniais, galite sukurti naujus desertus, kurie nepaliks abejingų.

„Ledai su obuolių pyragu – nepakeičiama klasika, kuri niekada neišeis iš mados. Tačiau šylant orams ne visada norisi šilto pyrago, tad padarykite gudriau – visą tortą paruoškite iš ledų. Torto formą išklokite plėvele, ant dugno sudėkite šiek tiek atšilusius ledus, išlyginkite ir padėkite į šaldiklį. Tuomet paruoškite pagrindą iš sausainių ar biskvito, jį uždėkite ant ledų sluoksnio ir grąžinkite į šaldiklį sustingimui. Jeigu norite, galite daryti ir daugiau sluoksnių, įdėti mėgstamos uogienės ar kitų priedų. Galiausiai, papuoškite tortą plakta grietinėle, šokoladu ar vaisiais. Net ir daugelio skaniausiu desertu vadinamą tiramisu galima sukurti iš ledų“, – kviečia Th. Lauvray.

Ledai, patiekti vafliniuose indeliuose, taip pat atrodys labai gražiai. Žinoma, juos tuomet reikia valgyti gana greitai, kad vafliai nepradėtų permirkti. Tačiau yra būdų, kaip šį procesą sulėtinti, sako Th. Lauvray. Pavyzdžiui, prieš dėdami ledus į vaflinį dubenėlį, tiesiog patepkite jo vidų ištirpintu šokoladu ir palikite sustingti. Taip pat galite pusvalandžiui įdėti vaflius į šaldiklį, prieš užpildydami juos ledais.

Naudodami ledus, taip pat galima paruošti naminės šaltos kavos, pavyzdžiui, itališką „affogato“, graikišką „frappe“, o gal – amerikietišką kokteilį. Bet tai dar ne viskas – galima ruošti ledų „sumuštinius“ su sausainiais arba kruasanais ir net… juos kepti!

„Kepti ledai – tai originalus desertas, kuris populiariausias Kinijoje ir Meksikoje. Šalti ledai apgaubiami traškia plutele ir iškepami – kontrastas būna tikra dovana pojūčiams. Toks desertas puikiai tiks ir neįpareigojantiems namų vakarėliams, ir elegantiškos šventėms. O jeigu nenorite jų kepti aliejuje – yra ir mažiau kaloringas variantas, kuris bus lygiai taip pat skanus“, – pasakoja „Iki“ konditeris.

Ledų „tiramisu“

Porcijos: 8

Gaminimo laikas: 15 min.

Reikės: 1 l vanilinių arba kito skonio ledų, 200 ml kavos, 100 ml amareto likerio, 200 g biskvitinių sausainių („Damų pirštelių“), 2 šaukštų kakavos.

Gaminame:

  1. Torto formą ar kitą indą išklokite kepimo popieriumi. Sumaišykite atvėsintą kavą su amareto likeriu.
  2. Į kavą pamerkite sausainius ir jais išklokite torto formos dugną. Ant sausainių užtepkite ledų sluoksnį. Pabarstykite kakava ir užtepkite dar vieną ledų sluoksnį. Tuomet vėl sudėkite sluoksnį kavoje mirkytų sausainių ir vėl pabarstykite kakava.
  3. Padėkite desertą į šaldiklį bent 2 valandoms, geriausia – per naktį.

Ledais įdaryti kruasanai

Porcijos: 2

Gaminimo laikas: 10 min.

Reikės: 4 kaušelių mėgstamų ledų, 4 kruasanų, 8 vnt. šviežių braškių, 4 šaukštų šokoladinio kremo, 40 g pistacijų ar kitų riešutų.

Gaminame:

  1. Kruasanus suplokite, iškočiokite ir apkepkite iš abiejų pusių karštoje sausoje keptuvėje, kol lengvai paruduos. Smulkiai sukapokite pistacijas ir supjaustykite braškes griežinėliais.
  2. Vieną iš keptų kruasanų patepkite šokoladiniu kremu ir apibarstykite pistacijomis. Tada ant jo išdėliokite braškių griežinėlius ir ledų kaušelį. Sumuštinį uždenkite antruoju kruasanu.

Braškinis ledų kokteilis

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 10 min.

Reikės: 700 ml vanilinių arba braškinių ledų (arba galite dėti ir tokių, ir tokių), 1 stiklinės šviežių braškių, 1 stiklinės pieno arba augalinio gėrimo, šviežių mėtų.

Gaminame:

  1. Kelias braškes atidėkite. Likusias uogas, ledus ir pieną arba augalinį gėrimą sudėkite į maišytuvą ir kelias sekundes maišykite iki vientisos, bet vis dar tirštos masės.
  2. Supilkite į aukštas atvėsintas stiklines, papuoškite šviežiomis braškėmis ir mėtomis.

Kepti ledai – su kepimu aliejuje arba be

Porcijos: 6-8

Gaminimo laikas: 15 min.

Reikės: 1 l mėgstamų ledų, 120 g kukurūzų dribsnių, 1 šaukšto cinamono, 2 kiaušinių, 1 šaukšto pieno, aliejaus arba sviesto, plaktos grietinėlės, šviežių braškių.

Gaminame:

  1. Ledus padalykite į 6-8 porcijas ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite į šaldiklį bent valandai.
  2. Tuo tarpu gerai sutrinkite kukurūzų dribsnius. Į negilų dubenį suberkite susmulkintus kukurūzų dribsnius ir cinamoną, išmaišykite. Jeigu mėgstate, galite įberti ir kokoso drožlių, įlašinti vanilės ekstrakto.
  3. Jeigu kepsite aliejuje, kitame dubenyje suplakite kiaušinius ir pieną. Išimkite ledus iš šaldiklio ir kiekvieną jų gerai apspauskite kukurūzų dribsnių mišiniu, suformuokite rutuliukus. Rutuliukus apvoliokite kiaušinių plakinyje, tuomet dar kartą – kukurūzų dribsniuose. Padarykite kuo storesnį sluoksnį, kad ledai kepant neišbėgtų. Dėkite vėl ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kelioms valandoms grąžinkite į šaldiklį. Geriausia – per naktį. Gerai įkaitinkite pakankamą kiekį aliejaus ir atsargiai į jį sumeskite šaldytus ledų rutuliukus. Kepkite 8-10 sekundžių, tada apverskite ir kepkite dar 5-8 sekundes. Iškeptus ledus sudėkite ant popierinio rankšluosčio riebalams sugerti, tuomet patiekite.
  4. Jeigu nenorite kepti aliejuje, į kukurūzų ir cinamono mišinį įpilkite šiek tiek ištirpinto sviesto ir kelias minutes pakepkite keptuvėje, kol jis taps auksinės spalvos ir kvapnus, tuomet sudėkite į negilų dubenį ir palikite atvėsti. Iš ledų suformuokite rutuliukus ir juos gerai ir gausiai apvoliokite dribsnių mišinyje, tada sudėkite atgal ant kepimo skardos ir grąžinkite į šaldiklį 10-15 minučių.
  5. Patiekite su plakta grietinėle ir šviežiomis braškėmis.

 

Šiame straipsnyje
+++ IkiMaistas

Savaitės Klausimas

Ar sutiktumėte mokėti didesnius mokesčius krašto gynybai finansuoti?

Komentuoti

Siūlomas turinys

Sėkminga Pagėgių pasieniečių operacija Kauno rajone: aptikta cigarečių už 28 tūkst. eurų

Sėkminga Pagėgių pasieniečių operacija Kauno rajone: aptikta cigarečių už 28 tūkst. eurų

20 birželio, 2025
Priminimas savarankiškai dirbantiems: įmokos „Sodrai“ turi būti apskaičiuotos pagal apmokestinamąsias pajamas

Priminimas savarankiškai dirbantiems: įmokos „Sodrai“ turi būti apskaičiuotos pagal apmokestinamąsias pajamas

16 birželio, 2025
Didelis mažų žingsnių tikslas – baliniai vėžliukai grįžo namo

Didelis mažų žingsnių tikslas – baliniai vėžliukai grįžo namo

13 birželio, 2025
Devintąjį gimtadienį atšventęs „Lidl“ pirmiausia dėkoja darbuotojams: už kiekvieno rezultato – komanda

Devintąjį gimtadienį atšventęs „Lidl“ pirmiausia dėkoja darbuotojams: už kiekvieno rezultato – komanda

10 birželio, 2025
Dietistė Vaida Kurpienė: „Gliukozės kontrolė – ne dieta, o būdas ilgiau išlikti jaunam“

Dietistė Vaida Kurpienė: „Gliukozės kontrolė – ne dieta, o būdas ilgiau išlikti jaunam“

29 gegužės, 2025
Pažintis per pokalbių programėlę baigėsi seksualiniu nusikaltimu

Pažintis per pokalbių programėlę baigėsi seksualiniu nusikaltimu

28 gegužės, 2025
Daugiau
Kitos naujienos
Pažintis per pokalbių programėlę baigėsi seksualiniu nusikaltimu

Pažintis per pokalbių programėlę baigėsi seksualiniu nusikaltimu

Dietistė Vaida Kurpienė: „Gliukozės kontrolė – ne dieta, o būdas ilgiau išlikti jaunam“

Dietistė Vaida Kurpienė: „Gliukozės kontrolė – ne dieta, o būdas ilgiau išlikti jaunam“

© 2012 – 2023 manoKaunas.lt
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • RINA.lt
  • RINA.lt

Regioninės informacinės naujienų agentūros partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result
  • Naujienos
  • Kontaktai

© 2012 - 2023 eLengvai - MEDIA GROUP // UAB MANO RASEINIAI.